Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Návštěvníci na skok v České republice

Film Návštěvníci 3: Revoluce
Film Návštěvníci 3: Revoluce
Foto: Bontonfilm

Praha - První klapka bláznivé francouzské komedie Návštěvníci 3: Revoluce padla před více jak rokem na jihomoravském hradě Pernštejn. Film navazuje na legendární komedii Návštěvníci z roku 1993 a na její pokračování, v nichž se středověký rytíř se svým sluhou dostali časovou smyčkou až do současnosti. V novém dobrodružství se ve svých slavných rolích opět vrací Jean Reno a Christian Clavier a cesta časem je zavede ze středověku přímo doprostřed Velké Francouzské revoluce.

Během prvních natáčecích dnů na hradě Pernštejn v polovině dubna 2015 připravovali tvůrci scény ze středověkého sídla rytíře Godefroye de Montmirail, z něhož se rytíři a jeho sluha vydali na další ztřeštěnou cestu do budoucnosti.

V České republice pak francouzské filmové hvězdy Jean Reno a Christian Clavier strávili  celkem měsíc a půl. V dubnu a květnu 2015 točili pokračování oblíbené komedie na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí a v Praze a na několika zámcích Středních Čech. Konec natáčení probíhal v Belgii, kam se ovšem s francouzskými tvůrci přesunul i osvědčený český štáb.

Zdroj: YouTube

„Produkce využívala mobilní kanceláře. Jeden den se kanceláře prostě zavřely a naložily a za dva dny do nich filmaři zase vstoupili a pracovali, jako by se nic nestalo. Vše v kanceláři bylo na svém místě, jen byli o 800 kilometrů dál," prozrazuje zástupce českého koproducenta filmu Michal Přikryl.

Komedii Návštěvníci si v roce 1993 oblíbil celý svět a dala tak vzniknout druhému dílu i americkému remaku. Pod novým pokračováním je vedle ústředních hrdinů podepsán také režisér všech předchozích Návštěvníků Jean-Marie Poiré. „Jednou v letadle jsme se s Christianem bavili, povídali si, hledali náměty na společný film a najednou se objevila otázka „dokázali bychom přijít s něčím zajímavým a dostatečně zábavným pro další Návštěvníky?"," zavzpomínal režisér Poiré.

„Nejdříve jsme vymysleli scénu sluhy na večeři s Robespierrem a hodně jsme se nasmáli. Pak jsme načrtli další charaktery a zjistili, že období Velké Francouzské revoluce by mohlo fungovat," doplňuje Clavier.

Jean Reno je zavedenou hvězdou a svůj talent ukazuje v rolích drsňáků (Brutální Nikita, Leon, Godzilla, Mission: Impossible, Purpurové řeky) i v komediích jako Drž hubu! Nebo právě slavní Návštěvníci. Christiana Claviera znají diváci nejen díky Návštěvníkům, ale i jako hraného Asterixe anebo otce rodiny v populární komedii Co jsme komu udělali.

Film Návštěvníci 3: Revoluce vstoupil do kin 19. května 2016.

Zpravodajský server EuroZprávy.cz je mediálním partnerem filmu.

Témata:  Jean Reno film Návštěvníci 3: Revoluce

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy