Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jean Reno dorazil do Karlových Varů, večer převezme cenu a uvede svůj legendární film Leon

Manuel Camacho a Jean Reno
Manuel Camacho a Jean Reno
Foto: Bioscop

Karlovy Vary - Na Mezinárodní festival do Karlových Varů dnes přijel francouzský herec Jean Reno. Setká se s novináři a pozdě večer převezme cenu prezidenta festivalu - poté uvede projekci legendárního snímku Leon.

Herce do Česka přivádí Role v hongkongském velkofilmu Dobrodruzi (Adventurers). Snímek odehrávající se ve Francii a v Praze režíruje Stephen Fung, který má na kontě řadu diváckých hitů.

"V České republice se bude tento snímek natáčet až do září, tedy celkem 13 týdnů, a to v Prague Studios, v Praze a okolí, Karlových Varech, Lednici, Bouzově a v dalších atraktivních lokalitách. Podle Státního fondu kinematografie zahraniční produkce za tento projekt v Česku utratí minimálně 200 milionů korun. Českým koprodukčním partnerem je společnost Milk & Honey Pictures," sdělila dnes ČTK Alice Titzová ze společnosti 2media.

Jean Reno u nás bude natáčet už potřetí, naposledy šlo o třetí pokračování úspěšné komedie Návštěvníci vloni v květnu. Charismatický Francouz se španělskými kořeny si pozornost diváků i kritiky získal především coby protagonista autorských filmů Luka Bessona - Magická hlubina, Brutální Nikita a Leon. Světovou popularitu mu přinesly role drsňáků, které později hrál i v amerických akčních trhácích, jako je Godzilla, Mission: Impossible a Ronin.

Nový film Dobrodruzi má hvězdné obsazení a mezinárodní štáb složený ze špičkových profesionálů. Jean Reno si zahraje vedle Andyho Laua, nejznámějšího a komerčně nejúspěšnějšího hongkongského herce (hrál ve více než 160 filmech), ale také zpěváka, skladatele, moderátora a filmového producenta. Hlavní ženskou postavu ztvární tchajwanská herečka Qi Šu, mimo jiné držitelka prestižního ocenění Zlatý kůň, považovaného za východoasijského Oscara.

"Výraznou osobností je rovněž režisér filmu Stephen Fung. Hongkongský rodák je nejen úspěšným režisérem, ale také hercem. V roce 2004 napsal, zrežíroval a také se objevil v hlavní roli celovečerního debutu Enter the Phoenix, který se stal hitem. Za kamerou Dobrodružství stojí Shane Hurlbut, zkušený kameraman amerických trháků, pozici druhého kameramana zastává Čech Milan Chadima (Klauni, 2013, Sněženky a machři po 25 letech, 2008)," dodala Titzová.

Témata:  Jean Reno Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy