Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slavné osobnosti se zahalí do černé. Předávání Zlatých Glóbů poznamená kampaň #MeToo

Kino, ilustrační foto
Kino, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Los Angeles - V USA začne v noci na pondělí předáním Zlatých glóbů sezona udílení filmových cen. Pozornost se ale tentokrát více zaměřuje na kampaní proti sexuálnímu obtěžování #MeToo.

Nominacím na Zlaté Glóby vévodí snímek z období studené války Tvář vody režiséra Guillerma del Tora. Má šanci získat sedm cen včetně glóbu za nejlepší drama. Ceny budou předávány v pondělí 8. ledna ve 02:00 SEČ.

Řada celebrit řekla, že na slavnostní vyhlašování přijde v černých šatech. Také projevy oceněných - a úvodní řeč moderátora Setha Meyerse - se podle očekávání budou točit kolem tohoto tématu.

Kampaň #MeToo (#játaké) spustila aféra kolem hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina, jehož řada žen obvinila ze sexuálního obtěžování. Následně veřejně vystoupilo množství žen i mužů, kteří se svěřili, že se stali obětí sexuálního zneužívání.

Témata:  Zlatý glóbus filmy kultura

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy