Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec kariéry Eltona Johna? Po téměř 50 letech přestane jezdit na turné

Sir Elton John, foto: Richard Mushet
Sir Elton John, foto: Richard Mushet
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Elton John po téměř 50 letech končí s koncertními turné. Uskuteční už jen jedno poslední. Britského zpěváka v poslední době trápily zdravotní problémy a také prodej jeho desek v posledních letech poklesl.

Loni John strávil dva dny na jednotce intenzivní péče a celkem 12 dní v nemocnici kvůli "nebezpečné a neobvyklé" bakteriální infekci, která ho zchvátila při zpátečním letu z turné po Jižní Americe, připomíná britský bulvární list The Daily Mirror. Jeho mluvčí dokonce uvedla, že šlo o infekci, která může skončit smrtí.

Už v červenci 2013 John zrušil plánovaný koncert v londýnském Hyde Parku, protože se musel podrobit operaci slepého střeva a později připustil, že "mohl i zemřít".

Na své první turné se Elton John vydal v roce 1970 po sérii vystoupení v losangeleském klubu Troubadour. Proslavil se hity jako Rocket Man, Crocodile Rock nebo Daniel. Během 80. let 20. století se připomenul třeba dojemným songem Sacrifice. V 90. letech truchlil s písní Candle In The Wind za tragicky zesnulou britskou princeznou Dianou tak zdařile, že se z písně stal nejprodávanější singl všech dob.

V Praze vystoupil poprvé za hlubokého komunismu v roce 1984 v Paláci kultury. Později se do Česka pravidelně vracel, naposledy v listopadu 2016 vystoupil v pražské O2 areně.

Témata:  Elton John hudba kultura

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy