Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na festivalu Sziget vystoupí Rihanna

Rihanna při koncertu v Baltimore, USA
Rihanna při koncertu v Baltimore, USA
Foto: Rihanna Loud Tour

Budapešť - Organizátoři Szigetu s radostí oznamují, že headlinerem nultého dne (11.8.) bude hvězda popové scény Rihanna. Do programu festivalu konajícího se 10.-17. srpna, tak přibyla další světová ikona.

Rihanna je jednou z nejúspěšnějších a nejtalentovanějších zpěvaček současnosti. Jen 28-letá zpěvačka je nejmladší umělkyní něžného pohlaví, která dosáhla 14 singlů umisťujících se na prvním místě žebříčků, vyhrála 8 cen Grammy a 12 cen Billboard Music Awards. Letos vydala album Anti, který se dočkalo ve světě pozitivních recenzí. Rihanna má více než 100 milionů followerů a její hity si na největším video přehrávači pustili 8 miliard krát. I proto je pro Sziget obrovskou ctí přivítat další hvězdu světového formátu.

Hudební line-up festivalu v srdci Budapešti se jasně rýsuje a mezi oznámenými umělci najdeme jména jako Muse, David Guetta, Sia, The Last Shadow Puppets, Noel Gallagher's High Flying Birds, Bastille, John Newman a mnoho dalších. V nejbližší době se budou rovněž oznamovat detaily nehudební části programu. Na festivalu ani letos nebudou chybět zastupci české scény. En.dru je prvním oznámeným jménem pro tento ročník. Známe také dvojici finalistů soutěže Jednou ranou na Sziget. 

Zda dalším vystupujícím na festivalu bude Piano (CZ) nebo Fúzy Múzy (SK), rozhodnou návštěvníci koncertů (28.4. Bratislava, 5.5. Budapešť, 6.5. Praha). Na každém koncertě získá také jeden z návštěvníků permanentku na festival Sziget.

Potvrzené kapely (v abecedním pořadí)AuroraBastilleBloc PartyBring Me The HorizonBullet For My ValentineCrystal CastlesCVRCHESDatsikDavid GuettaDyroEn.dru (CZ)ExcisionJAINJake BuggJess GlynneJohn NewmanK.I.Z.KodalineKovacsM83MØMolotovMuseNaughty BoyNicky RomeroNoel Gallagher's High Flying BirdsOscar and the WolfParkway DriveParov StelarQueer Jane (SK)QuimbyRico & SticksRihanaRóisín MurphySIASigúr RosSum 41The Last Shadow PuppetsThe LumineersThe NeighborhoodTouristTravis ScottUnkle (live)Wilkinson (live)Years & YearsSoutěž Jednou ranou na Sziget:Soutěž českých a slovenských kapel o účinkování na festivalu Sziget 2016. V pondělí 14.3. oznámíme finalisty soutěže. Na ty čekají koncerty ve 3 městech – 28.4. v Bratislavě - KC DUNAJ, 5.5. v Budapešti v klubu A38 a 6.5. v Praze – Rock Café, kde bude vyhlášen i celkový vítěz soutěže. Vítěze vyberou návštěvníci koncertu. Každý návštěvník koncertu s platnou zakoupenou vstupenkou může na daném koncertě hlasovat pro svého favorita. Hlasy jednotlivých kapel se sčítají, vítězí kapela s největším celkovým počtem hlasů ze všech odehraných koncertů. Vyhlášení vítěze soutěže proběhne v Praze v Rock Café po finálovém koncertě 6.5.2016.

Co je Sziget:Sziget, největší hudební festival ve střední Evropě, probíhá v maďarské metropoli Budapešť každý rok v srpnu více než dvacet let. Jako zatím jediný festival v historii je Sziget dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA „Best Major Festival" a to za ročníky 2011 a 2014 a za rok 2015 získal ocenění Best Line-up". Sziget pravidelně přiláká na krásný ostrov v srdci Budapešti více než 400 000 fanoušků z nejméně 80 zemí. Obří akce poskytuje kompletní úžasný prázdninový týden se skvělými živými koncerty světových hvězd, mezinárodní komunitou a všemi turistickými atrakcemi, které město Budapešť nabízí. Program Szigetu tvoří zvučná jména těch největších umělců napříč žánry, doplněná o fantastické nehudební zážitky mnoha divadelních představení, vizuální tvorby a instalací. Tato jedinečně namíchaná směs přitahuje stále větší počet návštěvníků, a tak v roce 2015 bylo i přes navýšenou kapacitu hned třikrát vyprodáno.

Chcete-li pocítit skutečnou atmosféru Szigetu, podívejte se na oficiální aftermovie shrnující sedm neuvěřitelných dní ročníku 2015:

Témata:  Rihanna

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy