Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sněhurka měla původně mít 23 trpaslíků. Jejich jména vás pobaví

Disneyland
Disneyland
Foto: Pixabay

Los Angeles - Smraďoch, Lenoch a Tlusťoch, patří mezi neobvyklá pojmenovaní Sněhurčiných trpaslíků, kteří to nedotáhli až do filmu. Producenti jmény nechtěli nikoho urazit, využili tak jen sedm charakterů.

Fanoušci oblíbené Disney pohádky z roku 1937 dobře ví, že Sněhurka měla sedm trpaslíků. Tvůrci ale odhalili původní návrhy příběhu. Vyšlo najevo, že jejích trpasličích ochránců mohlo být mnohem více! V úvahu původně bylo 23 postaviček. O zbylých 16 nás producenti připravili, protože jejich pojmenování a charakteristiky nebyly příliš lichotivé.

Filmoví tvůrci se údajně báli reakce veřejnosti, proto kompletně upustili od jmen, které kritizují vzhled člověka, nebo jinak poukazují na jeho nedokonalost. Trpaslíků tak zůstalo jen sedm.

Originály návrhů oblíbené pohádky byly nedávno vydraženy v aukční síni. Současný majitel kreslené kolekce si tak sáhl hluboko do kapsy, 400 původních obrázků ho stálo více než 17 milionů korun.

Seznam trpasličích jmen: Tlusťoch, Plešoun, Hluchoň, Prcek, Fuňoun, Lenoch, Nervóza, Šoufl, Cucák, Žvanil, Mazánek, Smraďoch, Zbrkloun, Nafoukanec, Prudéra, Krkánek.

Témata:  Walt Disney 1 pohádka zajímavosti

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy