Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hlavní moderátor Top Gearu, Chris Evans rezignoval. Co bude s pořadem nyní?

Nový Top Gear
Nový Top Gear
Foto: YouTube

Londýn - Z Top Gearu, který patří mezi nejoblíbenější pořady britské BBC, odchází moderátor Chris Evans (50). Rezignoval v pondělí po jediné řadě a podle spekulací medií se mu nelíbila nízká sledovanost motoristické show.

BBC oznámila, že nemá v plánu Evanse nahradit. Hlavní tváří by se měl stát americký herec Matt LeBlanc (48), známý především ze seriálu Přátelé, který s Evansem Top Gear spolumoderoval.

Evans, který v loňském roce podepsal smlouvu na tři roky, své rozhodnutí odejít komentoval slovy: "Dal jsem tomu všechno, co jsem mohl, ale někdy to jednoduše nestačí."

Zdroj: YouTube

Podle informovaných zdrojů byl Evans rozčarován nízkou sledovaností, která se ani zdaleka neblížila diváckému zájmu o pořad v době, kdy ho moderovala trojice Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Během poslední řady klesla sledovanost Top Gearu na nejnižší úroveň za posledních 14 let - závěrečnou epizodu odvysílanou v neděli si pustilo jen 1,9 milionu diváků.

Rozhodnutí Chrise Evanse ale přišlo také v době, kdy policie potvrdila, že prověřuje stížnost na sexuální útok, jehož se Evans údajně dopustil v Londýně v 90. letech. Evans toto obvinění popřel a smetl ho ze stolu jako "hon na čarodějnice". Proslýchá se také, že na rozdíl od sehrané trojky Clarkson-Hammond-May to mezi Evansem a LeBlankem dost skřípalo.

Témata:  Top Gear Chris Evans Matt LeBlanc

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy