Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fanoušci seriálu Přátelé truchlí. Zemřela spoluautorka úvodní písně

Klavír, ilustrační fotografie
Klavír, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ve věku 72 let v úterý zemřela americká hudební skladatelka Allee Willisová, která se proslavila především jako spoluautorka písně I'll Be There For You z populárního seriálu Přátelé. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC. Za hudbu k filmu Policajt z Beverly Hills a divadelnímu muzikálu The Color Purple (Purpurová barva) získala ceny Grammy.

Willisová, která zemřela na zástavu srdce, se podílela také na vzniku řady hitů americké kapely Earth, Wind & Fire, například písní September či Boogie Wonderland. Spolupracovala i se skupinami The Pointer Sisters či Pet Shop Boys.

Asi nejznámějším dílem, na kterém se Willisová podílela, je píseň k seriálu Přátelé, za kterou získal nominaci na cenu Emmy.

Hit vytvořila spolu s producenty seriálu Davidem Cranem a Martou Kauffmanovou, skladatelem Michaelem Skloffem a členy kapely The Rembrandts Dannym Wildem a Philem Solemem, kteří jej v roce 1994 nahráli.

Témata:  hudba úmrtí kultura seriál Přátelé Allee Willisová

Související

Aktuálně se děje

22. října 2024 18:56

22. října 2024 18:04

22. října 2024 16:38

Nový vývoj v kauze potyčky Soukupa s Dopitou. Kdo tahá za delší konec?

Už to vypadalo, že jedna či druhá strana si v kauze potyčky Jaromíra Soukupa a Mirka Dopity před domem Agáty Hanychové bude moci oddechnout. Policie se chystala předat případ do přestupkového řízení. Náhle je ale všechno jinak. Ví se, kdo tahá za delší konec provazu? 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy