Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smrt hvězdy kultovního seriálu Derrick. Fritz Wepper se rozhodl ukončit léčbu vážné nemoci

Fritz Wepper
Fritz Wepper
Foto: Wikimedia Commons

Koncem března zemřel slavný německý herec Fritz Wepper, kterého dobře znali i čeští diváci. Jeho manželka oznámila, že zemřel v mnichovském hospici. Slavnému herci bylo 82 let.

V legendárním seriálu Derrick (1974–1998) ztvárňoval po boku Horsta Tapperta postavu inspektora Harryho Kleina. Fritz Wepper zemřel klidně ve spánku v hospici v Horním Bavorsku. Jak informovala jeho manželka Susanne Kellermann. „Fritz klidně usnul," uvedla pro web Bild.de. Bylo mu 82 let.

Fritz Wepper bojoval s dlouhodobými zdravotními problémy. Už v listopadu loňského roku se s obtížemi zúčastnil pohřbu svého bratra Elmara, kde byl na invalidním vozíku. V hospici v Mnichově podstupoval vážnou léčbu, kterou v březnu letošního roku rozhodl ukončit. Před několika dny ho navštívila rodina, včetně jeho dvanáctileté dcery Filippy, která ho dobře rozveseluje a zdobí jeho pokoj obrázky, jak sdělila jeho manželka.

Poslední sbohem

Kromě jeho manželky, producentky Susanne Kellermannové (49), po herci zůstala jen 12letá dcera Filippa. Herec se stal otcem jako 70letý. Kromě Filippy má ještě 42letou dceru Sophie, která pochází z jeho manželství s Angelou Wepperovou, která zemřela ve věku 72 let. Během týdne se s hercem v Mnichově loučili jeho kolegové, mezi nimiž nechyběla ani legendární německá herečka Uschi Glas , kterou diváci znají díky filmům o Winnetouovi. „Fritz byl vždy veselý bavič. Tak si ho chci zapamatovat,“ řekla na pohřbu pro RTL.

V posledních dnech svého života měl Fritz Wepper tu čest, že jeho manželka a kolegyně z "For Heaven's Sake", Janina Hartwigová, splnily jeho velké přání – ještě jednou navštívit cirkus, místo, které měl ve svém srdci zapsané od dětství. Pár dní před svou smrtí se zúčastnil představení v cirkusu Krone. Pro něj měl cirkus zvláštní kouzlo, poprvé ho navštívil jako pětiletý s mámou a bratrem a tuto tradici dodržoval po celý život.

Pro Weppera byla každá návštěva cirkusu vrcholným zážitkem, zejména show krotitele lvů. Jeho poslední návštěva cirkusu byla velmi dojemným okamžikem. Jeho přátelé a kolegové z branže zdůraznili, že tato návštěva symbolizovala uzavření jeho bohatého a plodného života.

Seriál Derrick byl v německé televizi vysílán po dobu 24 let. Fritz Wepper se objevil ve všech 281 epizodách. Spolu s hlavní hvězdou Horstem Tapperem řešili vraždy v okolí Mnichova, což bylo i jejich rodné město. Fritz se stal známou tváří i díky dalším filmům a seriálům. Zvláště zajímavé bylo jeho herecké spojení se zesnulým bratrem Elmarem v seriálu Dva bratři, jak informoval web Spiegel.

Témata:  Fritz Wepper seriál Derrick

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 13:32

Pokud nezastavíme změny počasí, tučňáci vyhynou, varují vědci

Rekordně největší úbytek mořského ledu v Antarktidě na konci roku 2023 zapříčinil neúspěšné rozmnožování až v pětině kolonii tučňáka obrovského, uvedl Britský antarktický průzkum (BAS) v nové studii publikované časopisem Antarctic Science.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy