Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřela Susan Bucknerová, hvězda filmu Pomáda

Susan Bucknerová
Susan Bucknerová
Foto: Wikimedia Commons

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

Podle magazínu People, herečka zemřela 2. května obklopená svými nejbližšími. Příčina jejího úmrtí však zatím není známa. „Světlo, které přinesla do každé místnosti, bude navždy chybět,“ uvedla její dcera Samantha Mansfield. „Byla kouzelná a měla jsem velké štěstí, že jsem ji mohla nazývat nejlepší kamarádkou,“ dodala. 

V roce 1971 Susan Bucknerová získala titul Miss Washington a reprezentovala tento stát na soutěži Miss America. Později se připojila k taneční a pěvecké skupině a v roce 1977 se proslavila rolí roztleskávačky Patty Simcox v Pomádě. S koncem 80. let ukončila svou hereckou kariéru.

Film "Pomáda" z roku 1978 je kultovní muzikálovou komedií, která si získala oblibu po celém světě. Jednou z jeho zajímavostí je to, že je adaptací stejnojmenného divadelního muzikálu, který měl premiéru na Broadwayi v roce 1972. Film byl režírován Randallem Kleiserem a produkoval ho Allan Carr. "Pomáda" se rychle stal ikonickým představením, které získalo velkou popularitu díky svému výraznému stylu, energickým písním a nezapomenutelným postavám.

Další zajímavostí je obsazení filmu. Hlavní role Dannyho Zuka a Sandy Olssonové hráli John Travolta a Olivia Newton-John. Tato dvojice se stala ikonickou a jejich chemie na plátně přispěla k úspěchu filmu. "Pomáda" také představila řadu talentovaných herců, včetně Jeffa Conawaye, Stockard Channing, Dinah Manoff a také Susan Bucknerové, kteří si získali srdce diváků svými výkony a písněmi plnými energie.

Témata:  Susan Bucknerová film Pomáda

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy