reklama

Do práce se zapojilo více než 500 profesionálních a dobrovolných hasičů, uvedla pro portál TvNoviny.sk Zuzana Farkasová z hasičského prezidia. Při nedělní bouři hasiči likvidovali velké množství polomů nejen ze silnic, ale také z aut a elektrického vedení. Vítr byl tak silný, že odfoukl v obci Sekule dva karavany do jezera.

Přívalový déšť trápil mnoho slovenských měst a obcí. Nejhorší situace nastala ve městě Komárno, kde měli hasiči nahlášeno až 100 zatopených míst, pod vodou se ocitly ulice, zahrady i mnoho aut. V Bratislavském kraji likvidovali hasiči následky bouří na přibližně 30 místech, v Trnavském kraji na skoro 20.

Kromě odčerpávání vody a likvidace spadlých stromů vyjížděli hasiči i k několika požárům, které nejspíš zapálily blesky. Během bouřek nedošlo ke zranění.

Mnoho stanic zaznamenalo velké množství srážek, například v Kremnických Baniach napršelo více než 122 milimetrů. "Byl překonán rekord z 29. července 2003, kdy v Kremnických Baniach padlo 83 milemtrů srážek," uvedl pro portál Tvnoviny.sk klimatolog Pavel Faško.