Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podzim v Česku? Podívejte se na dlouhodobou předpověď

Podzimní příroda, ilustrační fotografie
Podzimní příroda, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Po extrémně teplém 37. týdnu roku 2016 dochází s blížícím se astronomickým podzimem k ochlazení na hodnoty blízké dlouhodobým průměrům. Meteorologové předpokládají, že období od 19. září do 16. října bude jako celek teplotně průměrné až mírně nadprůměrné, uvedl chmi.cz v dlouhodobém výhledu.

Nejvyšší teploty vzduchu z celého období očekáváme v posledním týdnu září a s pokračujícím podzimem budou průměrné teploty pozvolna klesat. Průměrná teplota v ČR v tomto období je 11,4 °C.

Podobně i z hlediska celkového úhrnu srážek lze předpokládat, že se období 19.9. - 16.10. bude udržovat v intervalech normálních hodnot pro tuto roční dobu. "Z celého období očekáváme relativně nejvíce srážek v prvním týdnu října a nejméně v závěru předpovídaného období," sdělili meteorologové.

Jak bude příští týden?

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. K večeru od severu ubývání srážek a později částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, na Moravě místy až 21 °C. Mírný severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až polojasno, zpočátku na jihozápadě až zataženo. Ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, bude k večeru slábnout.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s

Předpověď na čtvrtek (00-24):Oblačno až polojasno, na severovýchodě místy, jinde jen ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C.  Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zpočátku oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky. Postupně přechodně až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty v pátek 8 až 4 °C, v dalších dnech 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C.

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy