Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babí léto je tu? Do konce týdne bude teplo, zaprší jen ojediněle

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Začátek týdne bude podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMU) slunečný, teploty by až do pátku měly stoupat, na jihovýchodě Moravy by mohly v pátek vystoupat až k 27°C, ve zbytku republiky k 25°C. Pršet by mělo jen ojediněle.

Dnes bude jasno až polojasno. K večeru by podle ČHMU mohly na západ Čech ojediněle dorazit slabé srážky. K ránu se teploty pohybovaly mezi 4 až 8°C, přes den by mohly vystoupat k 22°C.

V noci na úterý teploty klesnou na 9 až 5°C, na východě až ke 3°C, ojediněle by se mohly vyskytnout přízemní mrazíky. Ráno by se ještě mohly tvořit mlhy, pes den bude polojasno až skoro jasno. Teplota se bude přes den pohybovat mezi 18 až 22°C, na severu Moravy a ve Slezsku bude podle ČHMU o přibližně 4 stupně chladněji.

Středa by mohla výjimečně přinést velmi slabé přeháňky, na většině území České republiky bude ale polojasno, přes den přechodně oblačno. Teploty přes den vystoupají až k 23°C, v noci při zmenšené oblačnosti pak klesnout až k 5°C.

Koncem týdne by podle ČHMU měly začít teploty stoupat, ve čtvrtek se dostanou až k 25°C, v pátek na jihovýchodě Moravy by mohly vystoupat až k 27°C. Ani pátek by neměl být deštivý, přeháňky se objeví jen ojediněle.

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy