Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a sobotu 15. října

Podzimní mlhy
Podzimní mlhy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Počasí u nás bude svým okrajem ovlivňovat tlaková výše, zasahující ze Skandinávie nad Balkán. Během dne postoupí nad naše území od jihozápadu slabá studená fronta.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, jen místy polojasno. Ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 8 až 4 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor na severu kolem 20 m/s. Na severovýchodě území a postupně i na západě Čech vítr slabý proměnlivý do 3 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Postupně místy slabý déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty 12 až 16 °C, při déletrvající malé oblačnosti až 18 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Českomoravské vrchovině čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Na západě Čech, postupně i na ostatním území vítr jen slabý proměnlivý do 3 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles, postupně mírný vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré, večer mírně nepříznivé

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy