Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lanovka na Sněžku je kvůli větru zavřená

Sedačková lanová dráha
Sedačková lanová dráha
Foto: Pixmac

Pec pod Sněžkou (Trutnovsku) - Silný vítr dnes zastavil horní úsek kabinové lanovky z Růžové hory na Sněžku.

Dolní úsek lanovky z Pece na Růžovou horu je v provozu, řekla dnes ČTK pracovnice lanovky. Na hřebenech Krkonoš byla ráno silná mlha, dohlednost se pohybovala podle horské služby mezi 50 až 200 metry.

Například na Labské boudě byly dnes ráno dva stupně Celsia nad bodem mrazu, v horských střediscích v údolích bylo o zhruba dva stupně tepleji. Provoz lanovky na Sněžku je možný do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, obnovení provozu v horním úseku závisí na zeslábnutí větru.

Podle meteorologů by dnes na horách mělo být oblačno až zataženo s teplotami kolem pěti stupňů Celsia. Během dne se může objevit mrholení nebo slabý déšť, což meteorologové předpovídají i na noc na sobotu. V místech nad 1200 metrů nad mořem mohou být srážky i mrznoucí. V sobotu by mohlo v horských oblastech sněžit.

Témata:  lanovky Sněžka

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 21:41

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy