Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 1. listopadu

Podzimní příroda, ilustrační fotografie
Podzimní příroda, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Tlaková výše nad střední Evropou zeslábne a ustoupí k jihovýchodu. Počasí u nás začne ovlivňovat tlaková níže nad Skandinávií a s ním spojený frontální systém. Jeho studená fronta začne ovlivňovat počasí u nás v noci na středu, uvedl chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Na většině území zataženo nízkou oblačností. Ojediněle mlhy a mrholení. Na jihozápadě převážně polojasno. Nejnižší teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -2 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s nebo klidno.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Převážně polojasno, ráno místy a na severovýchodě území po většinu dne zataženo nízkou oblačností, ojediněle mlhy. Později odpoledne a večer od severozápadu přibývání frontální oblačnosti a později večer na severu místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 8 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr do 3 m/s se bude měnit na mírný jihozápadní 2 až 5 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, postupně dobré

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy