reklama

"Během noci na sobotu budou teploty vzduchu a povrchů klesat pod bod mrazu. V místech s vlhkými a mokrými povrchy komunikací nebo s rozbředlým sněhem se bude vytvářet náledí nebo zmrazky," uvedli meteorologové.

Jejich upozornění na náledí se vztahuje na všechny regiony s výjimkou Pardubického a Královéhradeckého kraje od dnešních 21:00 do sobotních 10:00.

Pro vyšší polohy Moravskoslezského kraje pak platí od sobotních 10:00 do nedělního poledne výstraha s nízkým stupněm nebezpečí ohledně sněhových jazyků.

Předpověď na sobotu (00-24):

Oblačno až zataženo, na horách místy, jinde jen ojediněle sněžení nebo sněhové přeháňky, na severovýchodě postupně sněžení trvalejší. Na Moravě a ve Slezsku v polohách pod 300 m i déšť. V Čechách ojediněle, večer postupně místy až polojasno, informuje chmi.cz.

Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až -6 °C, místy tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -5 °C.

Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na východě čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V Beskydech se budou v polohách nad 600 m tvořit místy sněhové jazyky.

Předpověď na neděli (00-24):

Většinou polojasno, ojediněle, na severovýchodě a východě Moravy a ve Slezsku na většině území zataženo a místy, zejména na horách slabé sněžení.

Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, v západní polovině území při celonočním vyjasnění až -10 °C, na východě místy tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C.

V Čechách slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s. Na Moravě a ve Slezsku mírný severní vítr 3 až 7 m/s, v Beskydech tvorba sněhových jazyků, vítr bude během dne od západu slábnout.