Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouře Otto řádí v Panamě, zabila čtyři lidi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Panama - Tropická bouře Otto, která ohrožuje jihozápad karibské oblasti, si již vyžádala v Panamě nejméně čtyři oběti, včetně dvou dětí.

Úřady vyhlásily stav ohrožení v Kostarice. Meteorologové očekávají, že bouře během několika hodin může přerůst v hurikán. Informovala o tom agentura EFE.

V Panamě bouře Otto způsobila smrt čtyř lidí a jedna osoba se pohřešuje. Podle místní civilní obrany oběti zabily padající stromy a sesuvy půdy. Přírodní živel zničil desítky domů, přerušil letecký provoz a uzavřeny byly také školy.

Kostarické úřady vyhlásily stav ohrožení a v některých oblastech, zejména na severu u hranic s Nikaraguou, nařídily preventivní evakuace. Do bezpečí bylo dnes letecky a lodní dopravou přesunuto na 4000 lidí hlavně z regionů, kam je obtížný přístup. "Dopad na Kostariku bude vážný," obává se kostarický prezident Luis Guillermo Solís.

Témata:  Panama tropická bouře Otto

Aktuálně se děje

10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy