Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 1. prosince

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Mezi tlakovou výší nad Britskými ostrovy a tlakovou níží nad severovýchodní Evropou bude do střední Evropy od severozápadu postupovat frontální systém, informuje server chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Převážně zataženo, občas sněžení, ve druhé polovině noci v polohách pod 400 m i déšť se sněhem nebo déšť. Na horách na severu a severovýchodě sněžení trvalejší. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, ojediněle tvorba náledí. Zpočátku mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, bude k ránu zesilovat na čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s. Místy tvorba sněhových jazyků, zejména na horách na severu a severovýchodě.

Tlaková tendence: slabý pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, občas sněžení nebo déšť se sněhem, v polohách pod 600 m déšť. Na horách na severu a severovýchodě sněžení trvalejší. V jihozápadní polovině území později srážky místy. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 6 až 11 m/s s nárazy 15 až 20 m/s, na horách 25 až 30 m/s (90 až 108 km/h). Místy tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí, zejména na severu a severovýchodě území.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy