Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku hrozí v noci na neděli ledovka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - V Česku hrozí v noci na neděli a během neděle ledovka. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický úřad (ČHMÚ).

Důvodem je přechod studené fronty se srážkami, které mohou být i mrznoucí. Podle meteorologů lze srážky nejprve očekávat na severovýchodě země, během dopoledne se rozšíří na většinu území republiky.

Nejmenší pravděpodobnost výskytu mrznoucích srážek je na severovýchodě Moravy a ve Slezsku.

Podle jeho předpovědi bude přes Česko v noci na neděli a v neděli přes den postupovat studená fronta. Srážky spojené se studenou frontou budou nastupovat od severozápadu až severu nad ránem a během dopoledne se rozšíří na většinu území ČR.

"Vzhledem k předpokládanému teplotně inverznímu zvrstvení atmosféry se budou střídavě vyskytovat jak sněhové, tak dešťové srážky, které budou místy při teplotách pod nula stupňů mrznoucí s tvorbou ledovky," uvedl ČHMÚ.

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy