Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zima ještě udeří. O víkendu nasněží, a to i v nížinách

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Do Česku se o víkendu vrátí zima a sněžit by mělo i v nížinách. Meteorologové varují před náledím a sněhovými jazyky na horách. Oteplení se nedočkáme ani v příštím týdnu. Čtěte předpověď.

V sobotu hlásí předpověď srážky, přičemž v polohách nad 600 metrů nad mořem budou sněhové nebo smíšené.

V noci a v neděli ráno se mohou se sněhem setkat i lidé žijící v níže položených místech. "Není vyloučeno, že sněhové krupky s deštěm mohou padat i ve středních, nebo dokonce i v nižších polohách," uvedli meteorologové.

V sobotu má být v Česku zataženo až oblačno, postupně na většině území déšť nebo přeháňky. Teploměr vystoupí přes den na osm až 12 stupňů Celsia, na jihovýchodě Moravy může být až 15 stupňů. V neděli bude proměnlivá oblačnost, na horách četné sněhové přeháňky a přechodně i v nižších polohách. Teploty budou ještě nižší a většinou nepřekročí devět stupňů, jen na jihovýchodě země může být až 11 stupňů.

Chladno vydrží i po víkendu

Předpověď na pondělí:Polojasno, během dne přechodně oblačno a místy přeháňky, v polohách nad 600 m sněhové. Na horách srážky četnější. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na jižní Moravě až 11 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude večer měnit na jihozápadní.

Předpověď na úterý:Zpočátku oblačno až polojasno, od západu postupně až zataženo a na většině území přeháňky nebo občasný déšť. V polohách nad 700 m, ráno na západě i v nižších polohách, srážky sněhové. K večeru od severozápadu ubývání srážek a později v Čechách místy polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na jihovýchodě a východě místy až 13 °C. Čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Na horách místy tvorba sněhových jazyků. Večer bude vítr slábnout.

Předpověď na středu:Oblačno až polojasno, na východě a během dne přechodně i jinde zataženo s přeháňkami nebo občasným deštěm. V polohách nad 700 m srážky sněhové. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, na východě a jihovýchodě 4 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, v Čechách místy až 11 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky. Postupně přibývání oblačnosti a místy déšť, na východě četnější. Na horách srážky zpočátku sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, v závěru +6 až +2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C, postupně 10 až 15 °C.

Témata:  počasí zima sněžení

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy