Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Duben se moc nevyvedl, jaký bude květen? Čtěte předpověď

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Období od 25. dubna do 22. května 2016 bude teplotně podprůměrné až průměrné, uvedl dnes chmi.cz v dlouhodobém výhledu počasí. Srážkově se očekává období průměrné až nadprůměrné.

První týden bude výrazně podprůměrný, maximální denní teploty se budou pohybovat většinou do 10 °C, na konci týdne do 15 °C. Minimální noční teploty budou většinou od +3 do -3 °C.

Druhý týden období by měl být ještě slabě podprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou vzduchu v rámci Česka od 10 do 15 °C a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem 5 °C.

Ostatní dva týdny období vychází jako teplotně průměrné až slabě nadprůměrné.

Relativně nejvíce atmosférických srážek by mělo spadnout pravděpodobně v prvním a druhém týdnu období s průměrným týdenním úhrnem 15 až 18 mm a nejméně v týdnu od 9. do 15. května s úhrnem kolem 10 mm.

Předpověď na příští týden

Pondělí:Polojasno až oblačno, během dne přechodně až zataženo a na většině území přeháňky, nad 600 m sněhové. Na horách srážky četnější. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude večer měnit na jihozápadní.

Úterý:Zpočátku oblačno až polojasno, od západu zataženo a na většině území přeháňky nebo občasný déšť. V polohách nad 700 m, v noci a ráno na západě i v nižších polohách, srážky sněhové. K večeru od severozápadu ubývání srážek a později v Čechách místy polojasno. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na východě až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na jihovýchodě a východě místy až 13 °C. Zpočátku mírný, během dne čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Na horách místy tvorba sněhových jazyků. Večer bude vítr slábnout.

Středa:Oblačno až polojasno, na východě a během dne přechodně i jinde zataženo s přeháňkami nebo občasným deštěm. V polohách nad 700 m, v noci a ráno i v nižších polohách srážky sněhové. Večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na západě a severozápadě až -3 °C a ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, v Čechách místy až 11 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek:Oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky, na horách zpočátku sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na jihovýchodní až východní.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Zpočátku zejména na východě, postupně na většině území déšť. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C, postupně 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy