Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Česka se vrací zima, v Karlovarském kraji už sněží

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Karlovy Vary - Meteorologové předpovídali na tento víkend návrat zimy a nespletli se. Ve vyšších polohách Karlovarského kraje začalo odpoledne sněžit. Sněžení v dubnu není na horách nic neobvyklého.

Tenká vrstva sněhu leží v okolí Božího Daru. Pod sněhem jsou stráně, na silnicích sníh odtává. Teplota tam večer klesla k minus dvěma stupňům Celsia. Na sněhové přeháňky upozorňují silničáři i v okolí Aše na Chebsku.

Lyžařská sezona skončila v Karlovarském kraji 10. dubna. Zbytky sněhu zůstaly jen na zasněžovaných sjezdovkách. V úterý ale klesly teploty v kraji na některých místech až pod minus sedm stupňů.

V noci ze soboty na neděli se na studené frontě objeví sněhové vločky zřejmě už i ve výškách kolem 600 m, uvedlo meteocentrum.cz. Na povrchu se sněhová pokrývka bude držet až ve výškách nad 1000 m. V nejvyšších horských polohách tak v neděli ráno očekáváme novou pokrývku sněhu ve výši kolem 5 cm. Neděle by měla v polohách nad 1200 m přinést celodenní mráz, takže sníh i chvilku vydrží.

Na hřebenech hor ještě zcela neroztál sníh ze zimy. Na Labské Boudě v Krkonoších hlásí stále 65 cm sněhu, na vrcholu Plechý na Šumavě leží ještě 50 cm. Vrcholky Jeseníků a Beskyd mají nesouvislou vrstvu sněhu - na osluněných svazích již nenajdeme nic, ale v zastíněných místech je ho ještě pořád aspoň po kolena.

Témata:  počasí zima Karlovarský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy