Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeká nás mrazivý víkend. Teploty spadnou až na minus 20

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Česko čekají od dnešního večera silné mrazy. Na západě Čech mohou teploty spadnout až na minus 18 - 20 stupňů Celsia. Až do dnešního večera se také v některých částech země mohou stále tvořit sněhové jazyky.

V přílivu arktického vzduchu budou večer a v noci na sobotu kvůli malé oblačnosti a slabému větru klesat teploty na většině území ČR pod minus 12 stupňů Celsia, v západních Čechách místy i pod minus 18 stupňů.

Na severovýchodě území se bude velmi studený vzduch udržovat i v dalších dnech, nejnižší noční teploty se budou pohybovat většinou pod minus 12 stupni Celsia.

Pro kraje Karlovarský a Plzeňský platí od dnešních 21:00 do sobotních 10:00 výstraha ČHMÚ s vysokým stupněm nebezpečí. V krajích Olomouckém, Moravskoslezském a Zlínském je v platnosti výstraha s nízkým stupněm nebezpečí od 21:00 až do odvolání. Ve zbytku republiky pak platí výstraha s nízkým stupněm nebezpečí od 21:00 do sobotních 10:00.

Předpověď na sobotu (00-24):Jasno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Během dne od severozápadu oblačno až zataženo, později odpoledne v Čechách od západu na většině území občas sněžení. Nejnižší noční teploty -10 až -15 °C, ojediněle až -20 °C. Nejvyšší denní teploty -9 až -5 °C. Slabý, postupně mírný západní, na východě až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, uvedl chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo až oblačno, občas sněžení, na východě Moravy sněžení jen ojediněle a zpočátku oblačno až polojasno. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C, na východě kolem -14 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až 0 °C, na východě kolem -6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území občas sněžení, v Čechách pod 300 m i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, na východě kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, večer v Čechách místy náledí a zmrazky. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území občas sněžení, přechodně pod 300 m i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, na východě kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, večer místy náledí a zmrazky. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Témata:  počasí zima mráz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy