Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 13. ledna

Silnice v zimě, ilustrační fotografie
Silnice v zimě, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Od jihozápadu bude přes naše území postupovat okludující frontální systém. Za ním k nám bude kolem tlakové níže nad Skandinávií proudit chladný a vlhký vzduch od severozápadu, uvedl chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Převážně zataženo, na většině území občasné sněžení. V polohách pod 400 m a během noci na jihu a východě přechodně pod 700 m déšť se sněhem nebo déšť, zejména na Moravě i mrznoucí s tvorbou ledovky. K ránu od jihozápadu ubývání srážek a místy protrhávání oblačnosti.

Nejnižší teploty +1 až -3 °C a v Čechách během noci oteplování. Mírný jižní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, během noci postupně čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (70 km/h), na horách až 25 m/s (90 km/h). Od vyšších poloh se budou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles, k ránu na západě mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na horách a na západě místy, jinde ojediněle sněhové přeháňky. Zpočátku zejména na Moravě v polohách pod 400 m i déšť se sněhem nebo déšť, i mrznoucí s tvorbou ledovky. Nejvyšší teploty 0 až +4 °C.

Čerstvý jihozápadní až jižní vítr 6 až 10 m/s, v Čechách a ve Slezsku místy s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h), na horách 25 až 30 m/s (90 až 110 km/h) se bude během dne měnit na západní. Od vyšších poloh se budou tvořit sněhové jazyky, na horách závěje. Večer bude vítr slábnout.

Tlaková tendence: mírný až silný vzestup, večer od západu slabýaž mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy