Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mrazivé počasi pokračuje: Nejchladněji bylo ve Volarech na Prachaticku

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

České Budějovice - Ve Volarech na Prachaticku byl dnes největší mráz v Jihočeském kraji i v celé ČR, a to minus 23,8 stupně. Oteplení v nejbližších dnech nečekejte.

"Stanice ve Volarech má však jen krátkou dobu měření," řekl ČTK meteorolog František Vavruška z českobudějovického pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

Na stanicích s délkou měření větší než 20 let padly teplotní rekordy v Černé v Pošumaví na Českokrumlovsku a Byňově na Českobudějovicku.

V Černé v Pošumaví dnes meteorologové naměřili minus 19,4 stupně Celsia. Dosavadní rekord z loňska měl minus 17,1 stupně. V Byňově na Českobudějovicku bylo dnes minus 17,3 stupně, původní rekord minus 16,3 stupně je z roku 1992. Mrazivé počasí by podle Vavrušky mělo pokračovat i v několika dalších dnech.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy a slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -12 až -17 °C, při nízké oblačnosti kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až 0 °C, při nízké oblačnosti kolem -8 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, v západní polovině Čech slabý proměnlivý vít do 3 m/s, uvedl chmi.cz.

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucí mlhy a slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -12 až -17 °C, při nízké oblačnosti kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až 0 °C, při nízké oblačnosti kolem -8 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, ve východní polovině území zpočátku mírný jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno. Zpočátku místy mrznoucí mlhy. Na severu místy, jinde ojediněle slabé sněžení. Jen ojediněle polojasno. Nejnižší noční teploty -10 až -15 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -17 °C. Nejvyšší denní teploty -5 až 0 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s.

Témata:  počasí mráz zima

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy