Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Jizerce spadly teploty k minus 19 stupňům

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Liberec - Na Jizerce v Jizerských horách klesla dnes ráno teplota k minus 19 stupňům Celsia. Mrazivé počasí zhoršuje ovzduší. Pokud jde o severní Čechy, špatně se dýchá v České Lípě.

Silnice v Libereckém kraji jsou většinou jen holé a vymrzlé, v horách se mohou na vozovkách objevovat zmrazky a motoristé by tam měli být opatrní. Komunikace v horách jsou navíc zúžené vysokými sněhovými mantinely, které ztěžují výhled. Podle policie by si měli dát pozor motoristé na dálnici 10 z Turnova na Prahu, která je namrzlá.

Valentýn se sice v kalendáři nenachází na příliš výhodném místě pro milostné radovánky, ale letos to nebude tak špatné. Pracovní část nového týdne totiž nabídne po delší době slunečné a už vcelku teplé počasí.

Má to ale jeden háček - takhle teplo bude jen kolem poledne a v brzkém odpoledni. Se západem slunce, který nastává kolem páté hodiny, se bude rychle ochlazovat. Po všechny nadcházející noci je tedy třeba počítat se studenými nočními teplotami. Takže večerní romantická procházka už bude vyžadovat teplejší oblečení a stejně i ranní cesta do práce, informuje meteocentrum.cz.

S blížícím se víkendem se počasí nejspíš zhorší - přechod slabší fronty s oblačností a možná i trochou deště se jeví na pátek, víkendové dny by měly být také s větší oblačností, snad beze srážek, ale teploty se udrží v denních hodinách aspoň kolem +5 °C, oteplí se i po nocích.

Témata:  počasí zima Liberecký kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy