Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 9. března

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Praha - Přes naše území bude postupovat k východu okluzní fronta, později počasí u nás ovlivní frontální vlna od západu, uvedl chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, od západu postupně s deštěm, na Moravě a ve Slezsku k ránu přechodně i déšť se sněhem, nad 1000 m sněžení. Nejnižší teploty 5 až 1 °C, na východě ojediněle až -2 °C. Mírný jižní až jihozápadní, postupně západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s a na horách kolem 20 m/s (70 km/h). Na Moravě a ve Slezsku zpočátku slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré, na Moravě a ve Slezsku zpočátku mírně nepříznivé

Počasí přes den (07-24):Zpočátku zataženo až oblačno a na většině území občasný déšť. Během dne od západu přechodně ustávání srážek a ubývání oblačnosti až na polojasno. Později večer v Čechách místy přeháňky. V polohách nad 1000 m srážky sněhové. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, bude večer slábnout.

Tlaková tendence: od západu slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy