Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 20. dubna

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Tlaková níže začne postupovat z Maďarska dále k východu, do střední Evropy se ve studeném vzduchu bude rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu, informuje chmu.cz.

Počasí v noci (22-07):V Čechách oblačno až polojasno, na horách místy sněhové přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zataženo až oblačno, místy občasné sněžení, na severu a severovýchodě zpočátku sněžení trvalejší. Od západu slábnutí srážek. Nejnižší teploty +1 až -3 °C, na západě Čech až -5 °C. Vítr severní, v Čechách mírný 3 až 7 m/s místy s nárazy kolem 15 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 6 až 10 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h). Na Moravě a ve Slezsku od vyšších poloh, v Čechách jen na horách pokračující tvorba sněhových jazyků nebo závějí.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Počasí přes den (07-24):Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. V Čechách zpočátku místy až skoro jasno, na východě území zataženo a místy občasné sněžení. Večer ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Vítr severní, v Čechách mírný 3 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 6 až 10 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), bude později odpoledne slábnout. Na horách na Moravě a ve Slezsku místy sněhové jazyky nebo závěje.

Tlaková tendence: setrvalý stav, postupně slabý pokles

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy