Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Česka míří studená fronta, v noci může sněžit

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Přes Česko dnes v noci přejde studená fronta. Přinese déšť, který bude v polohách nad 600 metrů přecházet ve sněžení. Nejvydatnější srážky meteorologové předpovídají pro západ republiky.

Déšť bude přes Českou republiku přecházet od západu. Nejvydatnější srážky mohou podle meteorologů očekávat od druhé poloviny noci do středečního dopoledne především v Karlovarském kraji, na Tachovsku a Domažlicku.

"Srážky budou přecházet postupně ve sněhové a v časných ranních hodinách se bude sněžení na severozápadě Plzeňského kraje a v Karlovarském kraji vyskytovat již v polohách nad 600 metrů nad mořem, přechodně i v polohách nižších," upozorňuje ČHMÚ.

Od dnešní půlnoci do středečního poledne by ve vyšších polohách mohlo napadnout od čtyř do osmi centimetrů nového sněhu. Meteorologové očekávají, že sníh bude na zemském povrchu ihned odtávat.

Předpověď na středu (00-24):V noci převážně zataženo s deštěm, místy trvalým. V severozápadní polovině Čech nad 1000 m, postupně nad 600 m sněžení. Na jihovýchodě území zpočátku oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky nebo bouřky, uvedl chmi.cz.

Přes den převážně zataženo s deštěm, místy trvalým, večer na severozápadě ubývání srážek. Na jihovýchodě území přechodně oblačno, déšť jen místy a ojediněle bouřky. V severozápadní polovině území nad 700 m srážky většinou sněhové.

Nejnižší noční teploty v Čechách 6 až 2 °C, na Moravě a ve Slezsku 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C, na jihu a východě Moravy kolem 14 °C, v 1000 m na horách kolem 0 °C, v Beskydech kolem 8 °C. Mírný severníaž severovýchodní vítr 2 až 6 m/s. Na jihovýchodě území vítr přechodně jižní.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Převážně zataženo, déšť nebo přeháňky. Na severozápadě přechodně oblačno a přeháňky místy. Zejména v Čechách nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Slabý, na východě mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Zataženo, déšť nebo přeháňky. Zejména v Čechách nad 700 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s

Témata:  počasí sněžení zima

Aktuálně se děje

6. května 2024 14:51

Rusko oznámilo, že jeho jednotky dobyly další dvě ukrajinské vesnice

Rusko v pondělí oznámilo, že jeho jednotky dobyly další dvě ukrajinské vesnice na frontové linii. Podle ministerstva obrany převzali kontrolu nad vesnicí Kotľarivka v Charkovské oblasti a vesnicí Soloviově v Doněcké oblasti. Uvedla to ruská média.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy