reklama

Do konce května se budou udržovat teploty, které jsou pro tuto roční dobu obvyklé. V noci se teploty budou pohybovat kolem 8 °C, nejvyšší denní většinou kolem 20 °C, přičemž nejsou vyloučené i větší výkyvy teplot v průběhu jednotlivých týdnů.

"Teplejší počasí můžeme očekávat začátkem června, kdy se teploty dostanou i nad dlouhodobý průměr. Období od poloviny května do konce první červnové dekády by celkově mělo být teplotně průměrné nebo slabě nadprůměrné," sdělili meteorologové.

Srážkově průměrné týdny od začátku května by měly pokračovat i v následujících čtyřech týdnech. Celkově období od 15. května do 11. června by mělo být srážkově taktéž průměrné.

Předpověď na příští týden

Pondělí (00-24):
Převážně oblačno, zpočátku místy, během dne na většině území přeháňky. Místy bouřky. Večer ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Úterý (00-24):
Oblačno až polojasno, v Čechách ojediněle, na Moravě a ve Slezsku místy přeháňky a ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Středa (00-24):
Skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Čtvrtek:
Jasno až polojasno, v Čechách od západu přibývání oblačnosti a na západě místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v Čechách místy až 27 °C. Mírný jihovýchodní 3 až 7 m/s se bude v Čechách později měnit na západní.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Oblačno až zataženo, od západu déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Na východě zpočátku polojasno až oblačno a srážky ojediněle. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C, od západu postupně 13 až 18 °C.