Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 6. června

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Ze západní do střední Evropy postoupí zvlněná studená fronta. Před ní k nám přechodně pronikne teplý vzduch od jihozápadu, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):V Čechách oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku polojasno až skoro jasno a srážky ojediněle. Nejnižší teploty 16 až 12 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, na východě místy polojasno. Zpočátku ojediněle, odpoledne a večer od západu občas déšť nebo přeháňky. Místy bouřky, zejména na východě území, ojediněle silné. Později večer na západě ustávání srážek. Nejvyšší teploty v Čechách 20 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku 25 až 29 °C. Mírný jižní vítr 2 až 6 m/s bude zesilovat na čerstvý 4 až 9 mm a měnit se na západní. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Tlaková tendence: mírný pokles, večer od západu mírný vzestup

Témata:  počasí bouřky EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy