Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo a Polsko zasáhly prudké bouřky, komplikovaly dopravu i dodávky proudu

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Berlín/Varšava - Silný déšť dnes v jednom směru uzavřel vnitřní městský okruh v Berlíně, kde hasiči v poledne vyhlásili výjimečný stav.

Voda natekla také do sklepů a zaplavila také jednu ze stanic metra. V Polsku prudké bouře doprovázené lijáky a kroupami připravily o dodávky proudu na 30.000 domácností, informovala dnes agentura DPA.

Prudký déšť dočasně zablokoval jednu z nejrušnějších dálnic Německa, berlínský vnitřní dálniční okruh A100. Na západě metropole byl v jednom směru na určitou dobu zcela uzavřen kvůli zatopení silnice, uvedli hasiči. Zásahové složky na twitteru informovaly, že jeden automobil zůstal vězet ve vodě.

Dohromady berlínští hasiči kvůli dešti vyjeli k více než 200 zásahům. Zaplaveny byly mnohé ulice a sklepy. Přesměrovány musely být některé lety a mnohé byly na obou berlínských letištích opožděny.

Také další části Německa postihly prudké srážky, což mělo za následek vzedmuté hladiny řek a zaplavené silnice. Déšť přispěl i k několika dopravním nehodám.

Témata:  bouřky Německo Polsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy