Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko zasáhnou příští týden tropické teploty, na jihu Moravy může být až 37 stupňů

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha – Česko zasáhnou příští týden tropické teploty. Teploměry se mohou v úterý na jihovýchodě republiky místy vyšplhat až ke 37 stupňům Celsia. V aktuálním výhledu počasí o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Teploty se příští týden budou teploty pohybovat většinou od 27 do 32 stupňů. Nejtepleji bude na jihovýchodě republiky, kde teploměry ukážou 35 a výjimečně i 37 stupňů.

Lidé na mnoha místech zažijí i tropické noci, kdy teploty nespadnou pod 20 stupňů. Koncem týdne se mírně ochladí. „Další týdny budou nadprůměrné až průměrné, ale týden od 14. do 20. srpna se jeví teplotně průměrný až podprůměrný," uvedli meteorologové.

I další tři týdny budou spíše teplejší, než bývá v tomto období běžné. Výjimkou bude týden od 14. do 20. srpna, kdy meteorologové čekají přes den průměrné maximální teploty jen kolem 23 stupňů. Srážky by do konce srpna neměly vybočit z průměrných hodnot, většinou naprší za týden v průměru deset až 25 milimetrů vody.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy