Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dočkáme se ochlazení? Podívejte se na předpověď do konce týdne

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - Tropické počasí, které dorazilo do ČR, přidělává prácí hasičům i záchranářům. Úlevu nepřinesly ani bouřky a přívalové srážky. Teploty budou nad 30 stupňů i nadále.

V úterý přes den, kdy teploty v Česku šplhaly přes 35 stupňů Celsia, zaměstnával hasiče hlavně boj s ohněm. "Převažují požáry v přírodním prostředí a také ty, které jsou spojeny se žňovými pracemi, uvedla mluvčí hasičů Nicole Zaoralová.

V souvislosti s bouřkami hasiči vyjížděli k 236 zásahům. Šlo zejména o odstraňování popadaných stromů a větví. "Nejvíce zasahovali ve Středočeském kraji," uvedla Zaoralová. Pomoc hasičů ale byla třeba i ve Stvolínkách na Českolipsku, kde kvůli bouřce evakuovali do bezpečí 60 lidí z dětského tábora.

V úterý a v noci na dnešek vyjížděly sanitky k desítce případů otravy oxidem uhelnatým z karem. Lidé by si proto měli nechat své ohřívače vody zkontrolovat, varují záchranáři.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Většinou polojasno, přes den při přechodně zvětšené oblačnosti místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na jihovýchodě a východě až 35 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 21 až 17 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na jihovýchodě a východě až 36 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, na jihovýchodě kolem 21 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na jihovýchodě až 33 °C. Slabý západní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, od západu na většině území déšť nebo přeháňky, místy i bouřky, zejména na jihu a východě. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, na jihovýchodě kolem 20 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na východě 26 až 30 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata:  počasí zdraví léto požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy