Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď na noc a neděli 5. listopadu

Nádherné dýně
Nádherné dýně
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Od jihozápadu k nám bude nadále proudit teplejší vzduch. Současně ze západní do střední Evropy postoupí zvlněná studená fronta, která začne během dne ovlivňovat počasí zejména v Čechách.

Počasí v noci (22-07):Většinou polojasno a zpočátku ojediněle, postupně místy mlhy nebonízká oblačnost s ojedinělým mrholením, zejména na Českomoravskévrchovině a na Moravě. Nejnižší teploty 7 až 3 °C, ojedinělepři zmenšené oblačnosti až 1 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V západních Čechách vítr jenslabý proměnlivý do 4 m/s.

Tlaková tendence: slabý pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré, v západní polovině Čech mírněnepříznivé

Počasí přes den (07-24):Místy mlhy nebo nízká oblačnost s ojedinělým mrholením, která sezejména na Českomoravské vrchovině a na Moravě může udržet po celýden. Jinak polojasno. V Čechách od západu přibývání frontálníoblačnosti a později odpoledne a večer v západní polovině Čechobčasný déšť, v polohách nad 1000 m déšť se sněhem nebo i sněžení.Nejvyšší teploty 6 až 10 °C, při malé oblačnosti kolem 13 °C. Čerstvýjižní až jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.V západních Čechách jen slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, později sebude měnit na mírný západní až severozápadní 2 až 6 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles, večer od západu mírný vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré, v západní polovině Čech zpočátkumísty mírně nepříznivé

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy