Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 14. prosince

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Okluzní fronta přejde přes naše území dále k východu a za ní k nám během dne bude proudit chladný vzduch od západu. Večer bude postupovat z Německa nad naše území frontální vlna, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku polojasno. Od západu občasný déšť nebo déšť se sněhem, na severozápadě a zpočátku i jinde nad 400 m sněžení, v jižních Čechách, na Moravě a ve Slezsku ojediněle srážky i mrznoucí. Nejnižší teploty +2 až -2 °C, během noci oteplování. Čerstvý jižní až jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), na horách na severu 20 až 30 m/s (70 až 110 km/h).

Tlaková tendence: mírný až silný pokles, k ránu v Čechách mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, nad 700 m sněhové. Ráno a večer až zataženo a srážky četnější. Na Moravě a ve Slezsku ráno ojediněle srážky i mrznoucí. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), na horách na severu a severovýchodě zpočátku 20 až 30 m/s (70 až 110 km/h). K večeru bude vítr zvolna slábnout.

Tlaková tendence: mírný vzestup, ráno na Moravě a ve Slezsku a večer v Čechách mírný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy