reklama

Má pršet, nebo padat déšť se sněhem. Vyplývá to z měsíčního výhledu, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a krátkodobé předpovědi ústavu.

Týdenní průměr nejvyšších denních teplot se bude podle meteorologů v následujících čtyřech týdnech pohybovat zhruba od jednoho do tří stupňů nad nulou. V prvních dvou lednových týdnech bude ale rozpětí možných denních teplot podle výhledu ČHMÚ velké. Mohou se tak objevit teplotní výkyvy. Noční teploty se v celém možném rozpětí udrží většinou pod nulou.

V příštím týdnu se bude rtuť teploměru podle krátkodobé předpovědi počasí nejprve pohybovat přes den od minus dvou do plus dvou stupňů. Postupně ale budou denní teploty mírně stoupat, takže již od středy se nedostanou pod nulu. Od pátku 22. prosince až do Štědrého dne bude přes den nula až pět stupňů.

Předpověď na neděli (00-24):
V noci oblačno až zataženo, ojediněle, v Čechách od západu postupně místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, četnější na horách. Na Moravě místy přechodně polojasno. Přes den oblačno až zataženo, místy, zejména v Čechách občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, četnější na horách. Večer postupně srážky jen ojediněle a místy polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, večer ojediněle tvorba náledí a zmrazků, v 1000 m na horách kolem -4 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):
Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Na západě oblačno až zataženo a místy sněžení, odpoledne slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -7 °C, ojediněle náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, během odpoledne bude slábnout.

Předpověď na úterý (00-24):
Oblačno až polojasno, v Čechách až zataženo a místy sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý severozápadní
nebo proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):
Zpočátku oblačno až polojasno. Od severozápadu postupně zataženo se sněžením, které bude místy přecházet do deště se sněhem nebo deště, ojediněle i srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C,
zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle i mrznoucí. V polohách nad 500 m, v Čechách přechodně nad 1000 m sněžení. Od severozápadu později ustávání srážek. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:
Oblačno až zataženo a na většině území déšť nebo déšť se sněhem, od vyšších poloh většinou sněžení. Přechodně místy polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti místy kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C.