Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výstraha: Česko zasáhlo silné sněžení, na silnicích hrozí náledí

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Čechy zasáhlo dnes odpoledne silné sněžení a hrozí tvorba náledí. Vyplývá to z výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Varování před náledím a zmrazky platí pro západní polovinu republiky až do pondělního rána.

Výstrahu před náledím vydal ústav pro Prahu a Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký a Ústecký kraj, a to pro níže položené oblasti - do 500 metrů nadmořské výšky.

Sníh, který dnes napadl, totiž sice odtává, ale při poklesu teplot večer a v noci pravděpodobně zmrzne a vytvoří náledí. Budou tak kluzké silnice i chodníky, takže by měli být řidiči a chodci opatrní.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Na západě oblačno až zataženo a místy sněžení, odpoledne slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -7 °C, ojediněle náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, během odpoledne bude slábnout.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až polojasno, v Čechách až zataženo a místy sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý severozápadnínebo proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Zpočátku oblačno až polojasno. Od severozápadu postupně zataženo se sněžením, které bude místy přecházet do deště se sněhem nebo deště, ojediněle i srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C,zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle i mrznoucí. V polohách nad 500 m, v Čechách přechodně nad 1000 m sněžení. Od severozápadu později ustávání srážek. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo a na většině území déšť nebo déšť se sněhem, od vyšších poloh většinou sněžení. Přechodně místy polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C, při zmenšené oblačnosti místy kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C. 

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy