Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neuvěřitelné mrazy: Na Jizerce klesla teplota pod minus 23 stupňů

Na horách leží sníh a stále padá další
Na horách leží sníh a stále padá další
Foto: klinovec.cz

Liberec - Česko se probudilo do dalšího mrazivého rána, velmi chladno bylo především v Libereckém kraji. Například na Jizerce v Jizerských horách klesla teplota dokonce pod minus 23 stupňů.

Pod minus deset stupňů Celsia klesla teplota v krajském Liberci a v Jizerských horách i Krkonoších bylo místy pod minus 15 stupni, vyplývá z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

Silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré a místy mohou být namrzlé. Zledovatělá či ujetá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách, západní části Krkonoš i vyšších polohách Českolipska. Místy jsou mlhy, které mohou namrzat.

Meteorologové očekávají, že dnes bude v kraji polojasno až oblačno. Odpoledne by měla přibývat oblačnost a kvečeru se přidá sněžení. Nejvyšší denní teploty budou mezi jedním stupněm a minus dvěma stupni Celsia, na horách bude maximálně od minus tří do minus šesti stupňů.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až zataženo, místy slabé sněžení, zejména na západě. Místy mrznoucí mlhy. Ojediněle, na východě místy přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, zejména na východě při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, od severozápadu sněžení, které bude v polohách pod 600 m přecházet v déšť, ojediněle i mrznoucí. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, zejména na východě při přechodně zmenšené oblačnosti kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v Čechách místy až 6 °C. Slabý, přes den v Čechách a na Českomoravské vrchovině mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Zataženo až oblačno, na většině území déšť, v polohách nad 800 m, postupně nad 500 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude zesilovat na čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Postupně nad 600 m místy tvorba sněhových jazyků.

Témata:  počasí zima mráz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy