Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Léto klepe na dveře: Čeká nás až 27 stupňů, pozor na bouřky

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Období od 23. května do 19. června 2016 bude jako celek teplotně průměrné, uvedli dnes meteorologové v dlouhodobém výhledu počasí.

V nejbližších dvou týdnech očekáváme poměrně teplé počasí s teplotami mírně nad hranicí dlouhodobých průměrů. V dalších 2 týdnech by teploty měly v průměru pozvolna klesat, ale teplotně by se toto období mělo pohybovat na rozmezí mezi normálními a podnormálními hodnotami pro tuto roční dobu.

Z hlediska celkového úhrnu srážek předpokládáme, že období 23.5. - 19.6. zůstane v intervalu normálních hodnot, a to jak v rámci celkového období, tak i v jednotlivých týdnech. Očekáváme, že na celkovém úhrnu srážek budou mít hlavní podíl srážky konvektivního charakteru (přeháňky, bouřky), informuje chmi.cz.

Předpověď na příští týden

Pondělí:Jasno až polojasno, v Čechách od západu oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo bouřky, na západě četnější. Na východě přibývání oblačnosti až k večeru a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C, na západě kolem 20 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, se bude v Čechách měnit na západní až severozápadní. V bouřkách vítr přechodně zesílí.

Úterý:Oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na severovýchodě zpočátku polojasno. Místy bouřky, zejména na východě. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na východě až 24 °C, v západní polovině Čech kolem 16 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Středa:Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s bude večer slábnout. V bouřkách vítr přechodně zesílí.

Čtvrtek:Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy