Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a sobotu 23. prosince

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Tlaková výše se bude přesunovat z východního Atlantiku nad Francii. Na jejím okraji bude postupovat přes Polsko k jihovýchodu teplá fronta, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Zataženo až oblačno, ojediněle, na severu a severovýchodě místy slabý déšť nebo mrholení, ojediněle i srážky mrznoucí. V polohách nad 800 m, na severovýchodě i v nižších polohách srážky sněhové. Nejnižší teploty +3 až -1 °C, ojediněle tvorba náledí a zmrazků. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Tlaková tendence: zpočátku setrvalý stav, postupně slabý až mírný pokles

Rozptylové podmínky: převážně dobré

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, místy, zejména na severu a severovýchodě občasný déšť, zpočátku v polohách nad 800 m, na severovýchodě nad 400 m srážky sněhové. Nejvyšší teploty 3 až 7 °C, v nížinách Čech místy až 9 °C. Zpočátku mírný, postupně od západu čerstvý západní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, od vyšších poloh kolem 20 m/s (70 km/h), v Krušných horách kolem 25 m/s (90 km/h).

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles, později setrvalý stav

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy