Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boston a New York hlásí kvůli sněhovým bouřím stav ohrožení

Satelitní snímek ukazuje obří sněhovou bouři nad severovýchodem USA.
Satelitní snímek ukazuje obří sněhovou bouři nad severovýchodem USA.
Foto: NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration)

Boston - Severovýchod USA se připravuje na masivní bouři. V posledních hodinách už zasypala sněhem řadu silnic a připravila o elektřinu desetitisíce lidí na americkém východním pobřeží.

Bouře postupuje podél pobřeží od jihu, některé oblasti Floridy, Georgie, Severní Karolíny a Virginie kvůli ní vyhlásily stav ohrožení. Na největší přívaly sněhu se dnes chystá Boston, kde může napadnout až 30 centimetrů, jen o málo méně se čeká v New Yorku.

"Ovlivní to ranní i odpolední špičku. Buďte trpěliví. Při tomhle množství sněhu se může stát, že půl hodiny po průjezdu pluhu bude silnice vypadat, jako by tam neprojel," varoval na tiskové konferenci obyvatele Bostonu starosta Marty Walsh.

Podle CNN bylo zrušeno již přes 2700 letů plánovaných na dnešek. Newyorské letiště LaGuardia například zrušilo přes 90 procent dnešních odletů, společnost American Airlines zase nepočítá se žádným pravidelným odletem z Bostonu.

Bouře, která přináší nárazy větru až 90 kilometrů v hodině, připravila v Georgii, Severní Karolíně či Virginii o proud přes 70.000 odběratelů. Některé silnice v těchto státech byly dnes nad ránem místního času (dopoledne SEČ) uzavřeny a další je možno projet jen s velkými obtížemi. Ve městě Savannah v Georgii vykolejilo několik vagonů dálkového vlaku společnosti Amtrak, hlášena nebyla žádná zranění.

Témata:  USA zima sněžení mráz sněhová bouře

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy