Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 16. ledna

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - V úterý přejde přes naše území od západu okluzní fronta, za ní k nám začne proudit chladný oceánský vzduch, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, od západu sněžení, které bude postupně v západní polovině Čech v polohách pod 500 m přecházet do deště se sněhem nebo deště. Na východě srážky jen ojediněle a zpočátku místy polojasno. Nejnižší teploty -2 až -6 °C, v západní polovině Čech +2 až -2 °C. Čerstvý jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h). Na horách místy tvorba sněhových jazyků.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles

Rozptylové podmínky: dobré

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, nad 600 m, na jihozápadě přechodně nad 1000 m srážky sněhové, na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku převážně srážky sněhové i v nižších polohách. Nejvyšší teploty 2 až 6 °C, na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku -2 až +2 °C. Čerstvý jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h) se bude měnit na jihozápadní až západní a zvolna bude slábnout. Na horách na severu místy tvorba sněhových jazyků.

Tlaková tendence: mírný až silný pokles, odpoledne a večer slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: dobré

Témata:  počasí zima

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy