Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teploty v noci klesaly pod mínus 20

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Teploty v noci na dnešek se v Česku pohybovaly nejčastěji mezi minus 13 a minus sedmi stupni Celsia. Na třech měřicích stanicích klesly až dvacet stupňů pod bod mrazu. Vůbec nejchladněji bylo na šumavské Jezerní slati, kde teploměr klesl na minus 23,6 stupně.

ČTK to řekl Pavel Šimandl z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teplotní rekord pro dnešní den nepadl na žádné z měřicích stanic s alespoň třicetiletou historii záznamů.

Méně než dvacet stupňů naměřili meteorologové vedle Jezerní slati ještě na stanici Kořenov-Jizerka v Jizerských horách, kde teploty klesly až na minus 22,4 stupně. Rovných dvacet pod nulou bylo na Rolavě v Krušných horách.

Z větších sídel prožili nejstudenější noc obyvatelé Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. Minimální teplota tam klesla na minus 14,9 stupně.

Témata:  počasí mráz

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy