Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zima trápí Evropu. Velká Británie pod sněhem, Francie bojuje s mrazem

Sněžení, ilustrační foto
Sněžení, ilustrační foto
Foto: Pixmac

Londýn/Paříž - Vydatné sněžení nadále působí potíže v Británii. Mrzne také ve Francii, která si ale podle meteorologů to nejhorší odbyla už v úterý. Jih země se potýká se sněhem a náledím.

Další vydatné sněžení dorazí i dnes do částí Skotska, severní, jižní a jihovýchodní Anglie i Londýna. V některých oblastech má napadnout až 40 centimetrů sněhu. Úřady varovaly řidiče, aby pokud možno nevyjížděli. Na největším londýnském letišti Heathrow bylo dnes zrušeno několik letů.

V Británii kvůli hustému sněžení a nízkým teplotám uzavřeli už v úterý stovky škol a řada z nich zůstala zavřená i dnes, především ve Skotsku.

Ve Francii platí výstraha před mrazem a sněhem ve 14 departementech na jihu země. Noc na dnešek byla podle místních meteorologů nejchladnější nocí této zimy. Už dnes odpoledne ale mají teploty začít stoupat, nejprve na jihu a pak na celém území země, nadcházející víkend už má být jarní.

Témata:  počasí zima sněžení mráz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy