Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dnes bouřky a lijáky, příjemný víkend, příští týden tropy. Předpověď

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Plzeň - V jihozápadní polovině Čech se dnes odpoledne místy vyskytují bouřky provázené přívalovým deštěm. Ojediněle jsou i velmi silné s krátkodobými srážkovými úhrny kolem 50 litrů na metr čtvereční. V oblastech zasažených přívalovými srážkami může docházet k rychlému rozvodnění potoků a zatopení níže položených míst, varoval dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha před silnými bouřkami platí pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj, ale také pro Příbramsko s Berounskem. "Bouřky postupují jen zvolna k severozápadu a bouřková činnost zde bude pokračovat," upozorňuje ČHMÚ.

V oblastech zasažených přívalovými srážkami lze podle meteorologů očekávat rychlý odtok vody ze svahů a rychlé rozvodnění malých toků i jindy suchých koryt. Rizikem je také zatopení níže položených míst, sklepů či podemletí komunikací. Lidé by si měli navíc dát pozor na silný nárazový vítr, který může lámat větve nebo unášet uvolněné předměty.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno až polojasno, v jižní polovině území až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, místy bouřky, ojediněle silné. Jinde jen ojediněle přeháňky. Odpoledne a večer ubývání oblačnosti, zejména na severu území. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, v Polabí až 26 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu (00-24):Jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, zejména na severu a východě území. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno až polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s, informuje chmi,cz.

Předpověď na úterý (00-24):Jasno až polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Jasno až polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 32 °C.

Témata:  počasí bouřky déšť teplotní rekordy jaro

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy