reklama

"Bouřkové pásmo postupuje od západu přes Olomoucký kraj dále k severovýchodu. V bouřkách se ojediněle vyskytují nárazy větru kolem 25 m/s, kroupy a přívalové srážky," uvedli meteorologové. 

Popadané stromy komplikují dopravu na železnici, v Plzeňském kraji je to v úseku Klatovy - Běšiny, v Jihočeském kraji mezi stanicemi Rybník a Loučovice a ve Středočeském kraji mezi Zručí nad Sázavou a Zbraslavicemi. Nepříznivé počasí panuje i v sousedním Německu, provoz je tak přerušen i mezi stanicemi Furth im Wald a Domažlice. Vlaky zde nahradily autobusy.

Dnes večer se bouřky vrátí. Objevit by se měly hlavně na jihu Česka, kde je mohou doprovodit i přívalové srážky. Teploty 21 až 25 °C, na jihovýchodě území místy až 29 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C, na Šumavě kolem 19 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude během dne měnit na severovýchodní. V bouřkách vítr přechodně zesílí.

Předpověď na středu (00-24):
Zataženo až oblačno. Na většině území déšť nebo přeháňky, místy trvalejší srážky. Ojediněle bouřky. Večer v Čechách od západu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, při trvalejších srážkách kolem 17 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Místy přeháňky, ojediněle bouřky, zejména na Moravě a ve Slezsku. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na západě Čech až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Polojasno až oblačno, na jihu a východě ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):
Jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:
Polojasno až oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména v odpoledních hodinách. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C.