Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ošklivý začátek prázdnin? Do Česka se ženou deště a bouřky

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Počasí jako na houpačce bude pokračovat i v následujících dnech. Po tropickém minulém týdnu a chladném víkendu teploty začínají pozvolna stoupat, dlouho tomu tak ale nebude.

Už ve středu bude přes střední Evropu postupovat tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry. Ve čtvrtek bude počasí podle meteorologů ovlivňovat tlaková níže nad Balkánem a od pátku okraj tlakové výše, která se přesune z Britských ostrovů nad Skandinávii. 

Ve středu proto meteorologové očekávají spíše polojasno až oblačno, ojediněle se mohou objevit i přeháňky, zejména ve východní polovině území. Vyloučeny ale nejsou ani bouřky.

Nejnižší noční teploty klesnou až na 8 °C, naopak ty nejvyšší denní vystoupají na 23 °C.

Ve čtvrtek zasáhnou naše území deště. Na většině území očekávají meteorologové přeháňky a odpoledne se mohou objevit i bouřky. K večeru by ale srážky měly slábnout.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 12 °C, nejvyšší denní nevystoupají nad 23 °C, při trvalých srážkách budou dokonce pouze kolem 16 °C. 

I v pátek se objeví ojediněle déšť nebo přeháňky, odpoledne ale i bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 12 °C, naopak nejvyšší denní teploty stoupnou až na 28 °C. 

První prázdninovou sobotu se ale počasí opět zkazí. Mohou se objevit přeháňky a nejvyšší denní teploty nepřekročí 25 °C. 

O něco lépe bude v neděli, kdy ale nejnižší noční teploty klesnou až na 6 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 27 °C. a pršet by už nemělo.

Větší oteplení přijde až v následujícím týdnu, kdy se podle Českého hydrometeorologického ústavu objeví při přechodně zvětšené oblačnosti přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty sice budou kolem 5 °C, nejvyšší denní teploty ale stoupnou až na 32 °C.

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy