Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Východ Austrálie sužují silné bouře, hrozí vysoký příliv a povodně

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Brisbane - Australské město Brisbane se potýká s bouří, která s sebou přinesla silný vítr a lijáky. Pláže byly uzavřené a ve městě samotném jsou už některé ulice zaplavené.

Bouři meteorologové označili za nejnebezpečnější klimatickou událost od května loňského roku, kdy při bouři zemřeli tři lidé včetně osmiletého chlapce.

Ohrozit může většinu jihovýchodní části Queenslandu a chaos může zanést i podél pobřeží Nového Jižního Walesu, kde už bylo vydáno varování před povodněmi.

Kvůli záplavám byla úplně odříznuta hlavní dálnice vedoucí na sever - Bruce Highway. Dva lidé zemřeli, když se na mokré silnici srazila dodávka s nákladním automobilem. Na jiné silnici museli záchranáři pomoci ženě, jejíž vůz smetla voda z vozovky a ona zůstala uvězněná na jeho střeše.

Témata:  Austrálie bouřky počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy